Help mee om Amersfoort 'hartveilig' te maken!

Beheer van AED's

Wij zien dat in de praktijk het voor beheerders van AED's die zijn aangemeld in HartslagNu onduidelijk is wat er van hen verwacht wordt.  Hier vind u daar nadere informatie over.

Mail van HartslagNu aan alle beheerders van AED's (18-2-2021)

Hieronder is de tekst weergegeven van een e-mail die HartslagNu op 18-2-2021 heeft gestuurd aan alle AED-beheerders.


BEGIN MAIL HARTSLAGNU

Beste AED-beheerder,

Jouw AED staat aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu. Daar zijn we heel blij mee. Samen kunnen we levens redden! Lees onderstaande tips en adviezen voor een optimale samenwerking.

Controleer de AED

1.  Controleer de AED en eventueel de buitenkast elke maand. Ook als je een onderhoudscontract hebt, is dit goed om te doen. De AED heeft ook onderhoud nodig als hij niet wordt gebruikt. Geeft de AED of buitenkast een foutmelding aan? Los dit zo snel mogelijk op.

2.  De batterij en elektroden van de AED moeten af en toe vervangen worden. De AED geeft zelf op tijd aan als de batterij bijna leeg is, bijvoorbeeld met licht- of geluidsignalen. Na het vervangen van de elektroden/batterij pas je zelf de nieuwe houdbaarheidsdatum hiervan aan in je HartslagNu-account.

3.  Heb je een onderhoudscontract, dan moet je toch zelf de houdbaarheidsdatum van de elektroden/batterij aanpassen. Vraag dus na een bezoek van het onderhoudsbedrijf om de nieuwe houdbaarheidsdatum (dit staat vaak ook in het keuringsrapport).

Wat doe je na een inzet?

4.  Als de AED is mee-gealarmeerd bij een reanimatie, ontvang je van ons een bericht per e-mail en sms. Controleer of de AED is opgehaald, teruggebracht en is gebruikt.

5.  Is de AED ingezet? Zet hem tijdelijk op non-actief en maak hem dan zo snel mogelijk weer gebruiksklaar. Lees meer op Mijn AED is ingezet.

6.  Als de elektrodenverpakking open is geweest, vervang je de elektroden en pas je de nieuwe houdbaarheidsdatum aan in je HartslagNu-account.  

Beheer je HartslagNu-account 

7.  Draag je het beheer over aan een andere AED-beheerder? Dan moet de nieuwe beheerder een eigen HartslagNu-account aanmaken. Laat onze helpdesk weten wie de nieuwe AED-beheerder is, zodat wij de AED aan het nieuwe beheerdersaccount kunnen koppelen.

8.  Ben je alleen AED-beheerder en geen burgerhulpverlener? Dan klopt het dat je profiel in je HartslagNu-account niet compleet is. Stap 3 Beschikbaarheid voor oproepen en Stap 4 Training kun je dan overslaan. Je staat bij ons wel geregistreerd als vrijwilliger.  

Beschikbaarheid van de AED 

9.  Is jouw AED voor iedereen 24 uur per dag beschikbaar? Gebruik dan de rode button ‘Altijd bereikbaar’ in je HartslagNu-account. De tijden worden automatisch ingevuld van maandag t/m zondag van 00:00 - 23:59 uur.

10.  Hangt de AED op een openbaar toegankelijke plek? Vergeet dan niet het vinkje 'Is de AED openbaar toegankelijk?' aan te vinken (deze vind je boven de locatie omschrijving).

EINDE MAIL HARTSLAGNU


Taken van de beheerder van een AED in HartslagNu: kijk voor een meer uitgebreide beschrijving wat wij hier in Amersfoort van u verwachten hier.

Uw taak als beheerder van een AED in HartslagNu
Uw taak als beheerder van een AED in HartslagNu
Uw taak als beheerder van een AED in HartslagNu_1.pdf (198.16KB)
Uw taak als beheerder van een AED in HartslagNu
Uw taak als beheerder van een AED in HartslagNu
Uw taak als beheerder van een AED in HartslagNu_1.pdf (198.16KB)


Instructie controle AED na alarmering (interne instructie RNA)

Dit is onze werkwijze na ontvangst van een melding over een reanimatie waarbij AED's via HartslagNu zijn opgeroepen. Vanwege ons belang om het netwerk in Amersfoort in stand te houden, nemen wij vaak (maar niet altijd - dit hangt van concrete afspraken af - en wij betreden in principe geen particulier terrein bij woningen om AED's te controleren) ook actie om AED's van anderen te controleren. Dit laat onverlet de eigen verantwoordelijkheid van de beheerder van een AED om de AED op niet actief te zetten als deze niet meer inzetbaar is en/of het nemen van maatregelen om de AED weer inzetbaar te maken (en daarna weer op actief te zetten).

Instructie controle AED na alarmering
Instructie controle AED na alarmering
Instructie controle AED na alarmering v.1.1.pdf (251.77KB)
Instructie controle AED na alarmering
Instructie controle AED na alarmering
Instructie controle AED na alarmering v.1.1.pdf (251.77KB)
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn