Help mee om Amersfoort 'hartveilig' te maken!

Dekking

Status per 15-9-2019


Aantal burgerhulpverleners woonachtig of werkzaam in de gemeente Amersfoort

Wij hebben 2.415 actieve, bij HartslagNu aangemelde, burgerhulpverleners met woon- of werkadres in Amersfoort. Het aantal inzetbare burgerhulpverleners varieert, afhankelijk van de status van hun certificering. Werk uw certificeringsdatum bij na een herhalingscursus!

Daarnaast zijn alle burgerhulpverleners die in heel Nederland zijn aangemeld bij HartslagNu op basis van de gps-locatie van hun telefoon ook in Amersfoort oproepbaar als zij daar feitelijk zijn.

AED-dekkings & planningskaart van de gemeente Amersfoort

De onderstaande kaart bevat alle bij HartslagNu (en dus bij ons netwerk) aangemelde AED's , zowel de AED's die op 24/7 basis beschikbaar zijn als de AED's die alleen tijdens openingsuren beschikbaar zijn. De groene symbolen zijn 24/7 voor onze burgerhulpverleners beschikbare AED's. De oranje symbolen zijn AED's die alleen tijdens openingstijden beschikbaar zijn. De groene en oranje AED's zijn dus nu al beschikbaar.

In deze kaart zijn ook verwerkt de AED's (indien van toepassing):

- blauw: die in de pijplijn zitten en in de komende weken naar verwachting actief worden. 

- Grijs: de buurtAED acties die op dit moment lopen (let op: dit wil niet zeggen dat deze succesvol zullen worden afgesloten). Kijk op www.buurtaed.nl voor de actuele status van deze projecten.

In juni 2019 is door HartslagNu een aantal (15) AED's verwijderd uit het systeem omdat de beheerders de gegevens over de verloopdata van elektroden en batterijen niet hebben bijgewerkt en deze data inmiddels verstreken zijn. Deze AED's komen niet meer voor in onze dekkingskaart en ook niet in onderstaande aantallen. Wij zijn actief bezig om deze AED's, voor zover mogelijk, weer terug in het systeem te krijgen, met de juiste (toekomstige) verloopdata. 

We hebben nu de volgende aantallen bij HartslagNu aangemelde AED's die operationeel zijn in Amersfoort:

 

Aantal aangemelde AED's

198

Waarvan 24/7 beschikbaar

134

Waarvan alleen tijdens openingstijden beschikbaar

64


 Overzicht van de dekking met AED's in Amersfoort 

Alle bij HartslagNu aangesloten burgerhulpverleners vinden de actuele dekkingskaart in hun omgeving, met de exacte locatie van de AED, via de nieuwe HartslagNu-app. (Menu, AED's in de buurt).  

Deze kaart is slechts illustratief voor de dekking en geplande AED's (op basis van het adres van de AED-locatie).


Let op: blauwe en grijze AED's (indien getoond) zijn nog niet operationeel, slechts gepland.

LET OP: er zijn andere apps met AED-dekking (zoals bijvoorbeeld de EHBO-app van het Rode Kruis). Deze zijn niet aangesloten bij HartslagNu en worden dus niet opgeroepen bij een 112-melding. Daar vermelde AED's kunnen ook in een afgesloten kast zitten. De code van het slot wordt aan burgerhulpverleners aangesloten bij HartslagNu toegezonden als de AED bij HartslagNu is aangemeld. Treft u een slachtoffer met een mogelijke hartstilstand aan, bel dan onmiddellijk 112 en start zelf de reanimatie. De 112-meldkamer stuurt burgerhulpverleners met toegang tot de AED-kasten aan. Zelf op zoek gaan naar een AED met behulp van apps is niet verstandig, tenzij de reanimatie al is opgestart door anderen en u zeker weet dat er een AED binnen redelijke afstand hangt in een vrij toegankelijke kast.

E-mailen
Bellen
Map
Info