Hoe werkt het?

Burgerhulpverlener

Als er een hartstilstand bij u in de buurt wordt gemeld via 112, ontvangt u van het oproepsysteem een bericht op uw mobiele telefoon. In het bericht staat de locatie van het slachtoffer. U krijgt de mededeling om direct naar de locatie toe te gaan, of om eerst een AED van een specifiek adres op te halen. U kunt de oproep accepteren of weigeren. Als u een SMS krijgt, kunt u ja terugsturen om te accepteren. Door niet te reageren, weigert u de oproep. Meerdere mensen in de omgeving krijgen de oproep, daardoor is de kans groot dat u samen hulp verleent aan het slachtoffer. Als er 5 mensen de oproep hebben geaccepteerd, wordt een annuleringsbericht gestuurd naar de andere opgeroepenen. Ook de Brandweer en de Politie worden ter plaatse gestuurd. Wie het eerst aankomt begint met de reanimatie. 

Alarmeringsstraal: zie de uitleg van HartslagNu (maart 2020): hier

Filmpje: hoe werkt het systeem in de praktijk?

Hart voor Limburg heeft een filmpje gemaakt over hoe het systeem van burgerhulpverlening bij hartstilstand in de praktijk werkt. Zo werkt het ook in Amersfoort.

Kijk het filmpje hier (verkorte versie).

Kunt u reanimeren? Meld u dan nu aan bij het systeem.

Iedereen van 18 jaar en ouder met een geldig reanimatiecertificaat kan burgerhulpverlener worden. U staat dan vrijwillig aangemeld bij het oproepsysteem en u kunt zelf via de website of mobiele app aangeven op welke tijden en adressen u beschikbaar bent voor oproepen. Ook kunt u uw GPS aanzetten en zo ook worden opgeroepen op de locatie waar u op dat moment bent. U krijgt daarbij zelfs routebeschrijving zodat u ook de weg vindt op plekken waar u niet bekend bent.  

Meer informatie en aanmelden via www.hartslagnu.nl. Om in heel Nederland binnen 6 minuten de juiste hulp te verlenen, zijn zoveel mogelijk burgerhulpverleners nodig. Doet u mee?  Zie hieronder voor details over het aanmeldproces.

Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort is regionaal partner van HartslagNu. Wij beheren mede de gegevens van de AED's en de vrijwilligers in de gemeente Amersfoort. Klopt er iets niet met uw gegevens? Neem dan contact op met de helpdesk van Hartslagnu of met databeheer@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Aanmelden Hartslagnu
Aanmelden bij HartslagNu als burgerhulpverlener of AED-beheerder
Infoblad aanmelden als burgerhulpverlener of aed beheerder.pdf (114.67KB)
Aanmelden Hartslagnu
Aanmelden bij HartslagNu als burgerhulpverlener of AED-beheerder
Infoblad aanmelden als burgerhulpverlener of aed beheerder.pdf (114.67KB)


Uw AED redt levens in én om uw pand

Bij een hartstilstand is snel reanimeren van levensbelang. De aanwezigheid van een AED kan daarbij het verschil maken tussen leven en dood. Is er in uw pand is een AED beschikbaar? Door die AED aan te melden bij hartslagnu kan het worden ingezet bij hartstilstanden in de omgeving. Zo kunnen er nog meer levens worden gered!     

Hoe werkt het alarmeringssyteem? 

Bij een hartstilstand roept de 112-meldkamer vrijwilligers in de omgeving op om het slachtoffer te reanimeren totdat de ambulance arriveert. Ideaal gezien nemen zij ook een AED mee naar het slachtoffer. Door uw AED aan te melden bij het oproepsysteem, kan deze worden gebruikt om levens te redden in de buurt van uw pand. Let op: meldt uw AED altijd aan bij het oproepsysteem HartslagNu. Aanmelden op andere websites maakt de AED niet beschikbaar voor burgerhulpverleners.

Beschikbaarheid AED

Bij het aanmelden van uw AED kunt u aangeven tussen welke tijden deze inzetbaar is. Een AED in een buitenkast is 24 uur per dag te bereiken. Maar ook als de AED binnen hangt, kan deze worden ingezet in de uren dat het gebouw open is. Na gebruik brengt de burgerhulpverlener de AED terug.

Hoe komt u aan de code van de AED buitenkast als deze nog afgesloten is met een cijferslot? Kijk hier. Wij hopen en verwachten dat de sloten de komende jaren verdwijnen, waardoor de AED altijd toegankelijk is.

Specifieke info voor bedrijven/instellingen

Bedrijfshulpverleners 

Informeer uw bedrijfshulpverleners over het oproepsysteem reanimatie en roep hen op om zich aan te melden als burgerhulpverlener. Zij kunnen reanimeren, weten hoe belangrijk het is om in een noodsituatie zo snel mogelijk te handelen en houden het hoofd koel. Meer informatie: www.hartslagnu.nl

Uw AED aanmelden en zo mogelijk in een buitenkast plaatsen

Wij vragen u om in ieder geval uw AED aan te melden zodat deze binnen uw openingstijden beschikbaar is voor onze burgerhulpverleners in de omgeving. Het liefst hebben wij alle AED's in buitenkasten. Kijk hier voor meer details.

 AED sponsoren 

Meer doen voor de buurt? Door een AED aan te bieden aan een woonwijk in uw buurt, kunt u tonen dat niet alleen het welzijn van uw werknemers, maar ook dat van uw buurt belangrijk voor u is. Plaats bij de AED een aangeboden door-bord en genereer zo extra naamsbekendheid in de buurt. U kunt dit natuurlijk ook samen met uw buren doen. Reanimatie Netwerk Amersfoort weet de actuele stand van zaken in Amersfoort en kan u helpen bij het bepalen van een locatie. Meer: klik hier.

Doneren

Wij hebben geen structurele subsidie en zijn afhankelijk van donaties voor de dekking van onze vaste lasten en om eigen AED's te kunnen plaatsen. Help ons mee door vaste donateur te worden. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid 

Het beschikbaar stellen van uw AED is een waardevolle vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. U draagt direct bij aan het redden van levens in de omgeving van uw pand. Zorg dat uw bedrijf onderdeel wordt van een levensreddend netwerk. Meld uw AED vandaag nog aan en red mensenlevens. 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn