Kosten gebruiksgereed maken na reanimatie declarabel bij de RAVU

Sommige serviceprogramma's van AED-leveranciers bevatten al een gratis vervanging van electroden en/of accu na inzet. Informeer bij uw leverancier.

Neemt u niet deel aan een  vervangingsprogramma van uw leverancier, dan dient u zelf nieuwe electroden (bij bepaalde AED's: ook de accu) te vervangen. U kunt de rekening declareren bij de ambulancedienst RAVU (onder bepaalde voorwaarden). Een van de voorwaarden is dat een ambulance is gealarmeerd voor de reanimatie.

Hier is een webformulier te vinden voor declaratie bij de RAVU: www.ravu.nl


LET OP: in de loop van 2021 wordt de vergoedingsregeling via de ambulancedienst vervangen door een regeling waarbij electroden (en in bepaalde gevallen gecombineerde electroden/accu packs) na een inzet via HartslagNu in natura vervangen worden door uw leverancier, de distributeur of de importeur van het merk AED. Details hierover zijn nu (januari 2021) helaas nog niet bekend. Bestelt u vervangende electroden, meld dan aan uw leverancier als dit nodig is na een inzet waarbij de AED via HartslagNu is opgeroepen (u heeft dan hierover een e-mail van HartslagNu ontvangen).


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn