.

Herhalen en nascholen 

In het verleden waren reanimatiecertificaten van de Hartstichting twee jaar geldig. De Nederlandse Reanimatie Raad heeft vastgesteld dat je na 3 maanden al minder goed kunt reanimeren. Omdat elke 3 maanden herhalen niet reëel is voor burgers is er voor gekozen om minimaal jaarlijks herhalen te adviseren. 

Bij het invullen van de geldigheidsdatum van je certificering in HartslagNu geldt:

- Staat er een geldigheidsdatum op je certificaat: vul die dan in.

- Staat er geen geldigheidsdatum op je certificaat, vul dan in de datum van de laatste cursus plus één jaar;

- Voor professionals die op hun werk regelmatig getraind worden: je kunt 5 jaar invullen. Stop je met je trainingen, dan gelden de hoofdregels weer.

Je krijgt van HartslagNu een aantal herinneringen dat je geldigheidsdatum van je certificaat binnenkort gaat verlopen. Boek dan een nieuwe cursus.

Herhalen/nascholen kan bij je orginele opleider of een van de andere opleiders in Amersfoort en omstreken. Bij https://www.hartstichting.nl/help-mee-met-tijd/reanimatie/leer-reanimeren/aanmelden-reanimatiecursus zie je een deel van het niet-commerciële aanbod.

De hoofdregel is dat je een verkorte herhalingscursus kunt volgen binnen een jaar na je eerdere cursus. Daarna moet je weer een langere basiscursus volgen. Wij hanteren een termijn van een jaar en drie maanden voor het kunnen volgen van een herhalingscursus.

Bij onze herhalingscursussen ligt, na het kort herhalen van de theorie en de praktijk om te checken dat iedereen de basic's nog weet/kan, op het oefenen van scenario's waar burgerhulpverleners mee te maken kunnen krijgen. 

Voor ervaren burgerhulpverleners die goed kunnen reanimeren, organiseren wij "checkups". Je krijgt een persoonlijk tijdslot van 10 minuten met een van onze instructeurs. Je laat daar zien dat je het reanimatieprotocol kunt toepassen en de reanimatiehandelingen goed kunt verrichten. Lukt dat, dan krijg je een nieuw certificaat en verlengen wij je inschrijving bij HartslagNu. Lukt het niet, dan verwijzen we je naar een reguliere cursus die je dan zelf moet boeken.

Je kunt hier een overzicht vinden van niet-commerciële reanimatiecursussen.

Kijk voor onze eigen actuele cursusagenda: www.reanimatiecursus-amersfoort.nl  Wij geven cursussen gericht op burgerhulpverleners binnen de gemeente Amersfoort, maar ook anderen zijn welkom. Ons beleid is om zoveel mogelijk met scenariotrainingen te werken om burgerhulpverleners zo goed mogelijk voor te bereiden op een daadwerkelijke inzet. (Tijdens Corona is dit niet altijd mogelijk). 

Naar menu handboek

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn