.

Ik wil burgerhulpverlener worden in Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen

Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden!

Wij hebben al honderden burgerhulpverleners in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen, maar we hebben er nog veel meer nodig: in totaal tussen de 750 en 1500 extra om heel Amersfoort te kunnen dekken.

Welke voorwaarden zijn er om burgerhulpverlener te worden?

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt het afgelopen jaar een reanimatiecursus óf herhaling gevolgd;
  • Óf de reanimatiecursus was een onderdeel van een training voor bedrijfshulpverlener of EHBO;
  • Óf je bent professioneel hulpverlener (politie, brandweer, ambulance) of je hebt een medisch beroep en je wordt op je werk regelmatig getraind.

En uiteraard heb je je aangemeld bij HartslagNu! Dan kun je pas opgeroepen worden als burgerhulpverlener.

 




Ik meld mij aan bij HartslagNu

Wat doet een burgerhulpverlener?

Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand bij jou in de buurt, krijg je van HartslagNu een oproep op je mobiel om te gaan.


Check hier de data voor een reanimatiecursus

Hoe werkt de HartslagNu app?

Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept de 112-meldkamer via HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen. Zij reanimeren net zo lang totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

Met de Mijn HartslagNu app kun je reanimatie oproepen ontvangen. Standaard alarmeert HartslagNu je via de app op basis van je ingevoerde woon- en werkadres.

Download de app



E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn