.

Ik wil een reanimatiecursus volgen

Met een reanimatiecursus leer je hoe je moet reanimeren. De nadruk ligt op hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan moet doen. Je hoeft geen medische kennis te hebben.

Om burgerhulpverlener te kunnen worden en je aan te melden bij HartslagNu.nl heb je een geldig reanimatiecertificaat nodig.

Het is belangrijk dat je tijdens een cursus daadwerkelijk oefent op poppen en met trainings-AED's en reanimatiesituaties "naspeelt" (scenariotrainingen). Onze ervaring is dat mensen die scenariotrainingen hebben gedaan vaak zelfverzekerder en rustiger een daadwerkelijke reanimatie doen, omdat je weet wat je te wachten staat en al een keer geoefend hebt.

Beginnerscursus reanimeren

Heb je nog nooit een reanimatiecursus gevolgd? Of is het langer geleden dan 15 maanden dat je je certificaat hebt behaald? Of voel je je onzeker of je het nog wel kunt? Doe dan de beginnerscursus. Dit is de meest uitgebreide cursus als je wilt leren reanimeren.

Klik hier voor alle beginnerscursussen

Hou je certificaat geldig! Doe een herhalingscursus reanimeren

Wil je dat je reanimatiecertificaat geldig blijft, doe dan jaarlijks een korte herhalingscursus. HartslagNu accepteert reanimatiecertificaten die maximaal één jaar oud zijn.
Tijdens een herhalingscursus ligt de nadruk op het kort herhalen van theorie, het laten zien dat je de handelingen nog kunt verrichten en zo nodig bijspijkeren daarvan. Daarnaast vindt er verdieping plaats, bijv. het gebruik van beademingsmaskers, het verslepen van slachtoffers en ingewikkelder scenariotraining.

Klik hier voor alle herhalingscursussen


Snel je certificaat verlengen? Doe de check-up reanimeren

Wij gaan ervan uit dat je de theorie beheerst. 
Je krijgt een persoonlijk tijdslot van 10 minuten. Tijdens de checkup laat je aan de instructeur het volledige reanimatieprotocol (incl. gebruik AED) zien. De instructeur kan zo nodig kleine verbeteringen suggereren. Kan je het protocol goed toepassen en de handelingen goed verrichten, dan krijg je een nieuw certificaat en passen wij de geldigheidsdatum van je certificaat in HartslagNu voor je aan. Je bent dan dus in een klap klaar voor weer een jaar!
Lukt het niet voldoende, dan verwijst de instructeur je door naar een reguliere herhalingscursus.

 

Klik hier voor het inschrijven van een check-up


Als groep een reanimatiecursus volgen?

 

Wij organiseren op verzoek ook reanimatiecursussen voor groepen. De inhoud van de cursus stemmen wij af op jouw groep. Denk aan een basiscursussen (duur 3-3,5 uur) of een herhalingscursussen (1,5-2 uur). Wij organiseren alleen groepscursussen als er een duidelijk belang is voor de stad Amersfoort.

Interesse? Neem contact op
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn