.
 


Waar zijn AED's te vinden in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen?

  • Groene AED: dag en nacht beschikbaar (lichtgroene: onderdeel van AED Leusden)
  • Oranje AED: alleen tijdens openingstijden beschikbaar
  • Blauwe AED: staan gepland
  • Rode AED: AED niet (meer) aangemeld, nog wel aanwezig.
  • Grijze AED: gewenste locatie voor een AED (of in directe omgeving)

Door je cookie-instellingen kan het zijn dat je de kaart niet ziet. Deze functie vereist dat cookies van derden geaccepteerd worden (google-maps).

Help gaten in het AED netwerk dichten

Reanimatie Netwerk Amersfoort wil naar een dekkend 24/7 AED-netwerk op basis van 250m rondom iedere AED. Alleen dan kan er overal snel een AED zijn. Daar zijn we al bijna, maar nog niet helemaal!

Klik op de kaart voor onze dekkingscirkels            (250 meter rondom een AED). (Dit zijn alleen de 24/7 beschikbare AED's). Jouw AED toevoegen aan ons netwerk? Klik hier!

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.
Een AED bestaat uit twee elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer plakt. Hierdoor kan het apparaat het hartritme beoordelen. Daarna vertelt het apparaat wat je moet doen. Je krijgt dan te horen of je bijvoorbeeld door moet gaan met reanimeren of op de knop moet drukken om een schok toe te dienen. Het bedienen van een AED is niet moeilijk, maar het is goed om dit te oefenen.

Hoe werkt een AED? Klik hier!

 AED kopen als je in de gemeente Amersfoort woont

Hoe meer AED’s er zijn, hoe beter. De gemeente Amersfoort wil dit ook! Daarom is er per 11 april 2023 een nieuwe regeling waarbij wij subsidie geven namens de Gemeente Amersfoort op de aanschaf van een nieuwe AED. Ook geven wij een gratis buitenkast als de nieuwe locatie past in ons dekkingsplan en vooraf door ons is goedgekeurd.

Klik hier als je een AED wilt kopen


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn